У Присяжнюка занепокоєні якістю в'єтнамської риби

Четвер, 7 лютого 2013, 18:56

Україна занепокоєна якiстю риби, що постачається з В'єтнаму, у зв'язку з виявленням випадкiв порушення вимог до показникiв якостi та безпеки.

Про це повiдомив перший заступник мiнiстра аграрної полiтики i продовольства України Iван Бiсюк під час зустрічі з Послом Соціалістичної Республіки В'єтнам в Україні пані Хо Дак Мінь Нгует, повідомляє прес-служба.

Бісюк зазначив, що ті види риби, які постачаються з В’єтнаму, мають попит на українському ринку.

"Водночас, за останні роки обсяги поставок риби скоротилися через низку поршень, виявлених Державною ветеринарною та фітосанітарною службою України виявила  низку порушень щодо безпечності та якості риби та рибопродукції, яка постачалася з В’єтнаму. Зокрема, за минулий рік було виявлено 12 таких випадків",- йдеться у повідомленні.

Реклама:

"Ми не могли не прореагувати на таку ситуацію і заборонили поставки 2 підприємствам. Підкреслю, це робочий момент, який потребує доопрацювання. Потрібно здійснити додаткові перевірки цих й інших підприємств та знайти порозуміння", - зазначив голова держветеринарної та фітосанітарної служби України Володимир Горжеєв.

Також Бісюк додав, що українська сторона зацікавлена у  розширенні торгівлі з В'єтнамом, зокрема поставок вітчизняних зернових, цукру, олії, м'ясної та молочної продукції на в’єтнамський ринок.

"Україна підтверджує свою зацікавленість у подальшому розширенні взаємовигідних торговельно-економічних відносин із Соціалістичною Республікою В'єтнам. Так, протягом 2012 року двосторонній товарообіг сільськогосподарською продукцією становив 98,9 млн доларів, тобто порівняно з 2011 роком збільшився на 30,3 млн доларів", - зазначив Бісюк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!