"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Shell обіцяє щороку витрачати 2 мільйони на соцрозвиток Харківщини та Донеччини

Четвер, 7 лютого 2013, 16:35

Компанія Shell у період розвідувальних робіт щороку витрачатиме 2 мільйони доларів на реалізацію соцпрограм Харківської та Донецької областей.

Про це заявила спеціаліст по зв’язках з громадськістю компанії Shell Валентина Гекова, пише "Укрінформ".

"На етапі розвідки фінансування соціальних програм заплановане у розмірі 2 мільйонів доларів щороку. Для визначення направленості соціальних інвестицій буде створено спеціальний координаційний орган, до складу якого увійдуть представники територіальних громад, газовидобувної компанії, громадських організацій", - сказала Гекова.

Гекова зауважила, що на початковому етапі частка українського персоналу в проекті складатиме 60%. За умов переходу до комерційного видобутку газу, кількість робочих місць для вітчизняних фахівців зросте до 80%.

Реклама:

На першому етапі міжнародна компанія на Юзівській ділянці зробить 15 розвідувальних свердловин. Ці заходи дадуть змогу оцінити запас вуглеводнів та прийняти рішення щодо подальшої її розробки.

Як повідомляло агентство, 24 січня в Давосі Україна підписала договір із нафтогазовим концерном Shell про розподіл продукції від видобутку сланцевого газу на Юзівській ділянці в Харківській і Донецькій областях.

Як писала "Економічна правда", Shell та Сhevron будуть видобувати газ не самі, а з українськими партнерами - спільними підприємствами, створеними НАК "Надра України" (90%) та маловідомою компанією "СПК-геосервіс" (10%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: