Козак контролюватиме зобов'язання "АероСвіту" перед працівниками

Четвер, 7 лютого 2013, 15:21

Міністерство інфраструктури має намір контролювати дотримання авіакомпанією "АероСвіт" зобов'язань перед її працівниками.

Про це йдеться в прес-релізі міністерства, передає "Інтерфакс-Україна".

За словами директора департаменту правового та адміністративного забезпечення Державіаслужби Віктора Романчука, на сьогоднішній день продовжує працювати комісія по встановленню причин, які призвели до нинішньої ситуації з авіаперевізником.

У свою чергу, заступник міністра інфраструктури Володимир Корнієнко, зазначив, що міністерство гарантує дотримання норм трудового законодавства: скорочення в компанії мають відбуватися виключно в правовому полі з обов'язковою виплатою встановлених компенсацій, йдеться в повідомленні.

Реклама:

"Контроль візьмуть на себе юристи Державіаслужби. Ми не залишимо це, поки не буде вирішено питання кожного працівника", - цитується в повідомленні Корнієнко.

Крім цього, Всеукраїнська незалежна профспілка працівників транспорту України виступила за впровадження обов'язкової соціальної відповідальності перевізників перед своїми працівниками.

У зв'язку з цим директор департаменту автомобільного транспорту Мінінфраструктури Дмитро Петухов повідомив, що в міністерстві зараз проходить внутрішнє погодження проекту змін до постанови Кабміну про проведення конкурсу серед автоперевізників, яким буде врахована наявність колективного договору, а також нарахування додаткових балів середньої заробітної плати.

Як повідомлялося, "АероСвіт" у своїй заяві про порушення справи про банкрутство повідомив, що на 27 грудня його заборгованість перед кредиторами, яка не оскаржується, становить 4,27 млрд гривень, тоді як загальна балансова вартість активів компанії на 30 вересня становила 1,47 млрд гривень.

Нагадаємо, "АероСвіт" заявив, що з лютого повністю відмовився від внутрішніх і середньомагістральних ліній, а оперування на далекомагістральних лініях на Нью-Йорк, Пекін і Бангкок має намір почати відновлювати з квітня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!