ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

Середа, 6 лютого 2013, 21:00

НБУ отримав контроль над інфраструктурою фондового ринку

Регулятор банківського ринку отримав контроль над одним з ключових об'єктів інфраструктури фондового ринку. Співвласники Всеукраїнського депозитарію цінних паперів запропонували Нацбанку викупити у них 55% акцій установи, а ще 22% вже належать НБУ.

Без МВФ Україна не нашкребе грошей - Financial Times

Без МВФ Україна не нашкребе грошей, щоб покрити зовнішній борг. Як пише видання, продажем єврооблігацій Київ виграв лише деякий час для переговорів з МВФ. 

Реклама:

"Розтягнутий у фінансовому шпагаті уряд України скористався високою світовою ліквідністю для того, щоб отримати 1 млрд доларів на 10-річних облігаціях, які він продав у листопаді 2012 року. Київ купив час тоді як переговори з МВФ, здається, затягнуться на тижні, а можливо і довше", - пише видання.

Банківська система отримала 5 мільярдів прибутку - Соркін

У 2012 році банківська система отримала прибуток у майже 5 млрд гривень, тоді як у 2011 році збитки системи становили 7,7 млрд гривень. "Для вітчизняної банківської системи 2012 рік був складним, але в цілому позитивним", - сказав Соркін.

Янукович: у контракті Тимошенко з "Газпромом" записані несправедливі санкції

Україна вважає несправедливими штрафні санкції з боку "Газпрому" за недобір газу. Про це заявив президент України Віктор Янукович. "Ми вважаємо, що ці санкції, які записані в тій самій угоді в 2009 році, не відповідають ринковим відносинам між господарськими суб'єктами і є спірними", - сказав Янукович.

Колесніков обіцяє, що через рік вся Україна їздитиме на Hyundai

Екс-міністр інфраструктури, нині голова транспортного комітету Верховної ради Борис Колесніков упевнений, що закупівля корейських поїздів Hyundai була абсолютно правильним кроком. "У будь-якому випадку, вся відповідальність лежить на нас, і я вважаю, що це рішення абсолютно правильне. Через рік уся Україна буде на них їздити", - сказав екс-міністр.

У січні інфляція склала 0,2%

У січні індекс споживчих цін підвищився на 0,2%.  Як відомо, базова інфляція за підсумками 2012 року сповільнилася до 0,8% порівняно з 6,9% в 2011 році.

У "Газпромі" порахували, скільки Україна недобрала газу

У Росії зазначають, що мінімальна кількість газу в 2012 році, що підпадає під умову "take-or-pay" становила для України 41,6 млрд кубометрів.

Згідно з повідомленням, російська компанія "Газпром" заявляє про відсутність яких-небудь підстав для зниження НАК "Нафтогаз України" закупівель природного газу в 2012 і 2013 роках в обсягах менших, ніж це передбачено газовими контрактами 2009 року, в зв'язку з чим "Нафтогазу" в січні був виставлений рахунок на 7,09 млрд доларів за недобір 16,7 млрд кубометрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!