У Ахметова кажуть, що їм вистачає свого вугілля для ТЕС

Середа, 6 лютого 2013, 20:46

"ДТЕКу" вистачає вугілля власного видобування для задоволення потреб теплоелектростанцій, що входять в енергогенеруючі компанії "ДТЕК Дніпроенерго" і "ДТЕК Західенерго".

Про це йдеться в заяві директора з комерційної діяльності "Донбаської паливно-енергетичної компанії" Андрія Фаворова, пише Forbes.ua.

"Шахти "ДТЕК" сьогодні видобувають достатньо вугілля для задоволення потреб своїх ТЕС. Більше того, в даний момент на складах ТЕС компанії накопичено більше 2 млн тонн палива, що є історичним рекордом", - заявив Фаворов.

У повідомленні говориться, що "ДТЕК" майже півроку веде переговори про купівлю вугілля державних шахт, але не знаходить розуміння у партнерів.

Реклама:

"Тим не менше, компанія залишається відкритою до продовження переговорів з метою знайти можливість закупівлі додаткового обсягу вугілля у державних шахт. Перш за все, мова йде про вугільні підприємства Львівсько-Волинського басейну, які є традиційними постачальниками вугільної продукції для ТЕС "ДТЕК Західенерго", - говориться в заяві.

"ДТЕК" наполягає, щоб і держпідприємство "Вугілля України" суворо дотримувалося умов чинних договорів з "ДТЕК", йдеться в повідомленні.

За словами комерційного директора "ДТЕК", енергетики самі знаходяться в непростій ситуації. Поточна заборгованість енергоринку перед генерацією досягла 2,8 млрд гривень.

"Але навіть у цій непростій ситуації "ДТЕК" виконує всі соціальні, інвестиційні та контрактні зобов'язання", - говорить Фаворов.

Як повідомлялося раніше, компанія "ДТЕК" перестала приймати вугілля з державних шахт на теплоелектростанції "ДТЕК Західенерго" і "ДТЕК Дніпроенерго", що загрожує зупинкою вугледобувних підприємств і протестними акціями шахтарів.

Як відомо, ДТЕК створений у 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем кепітал менеджмент" Ріната Ахметова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: