ЄБРР хоче мати справу з Україною, як з аборигенами - експерт

Середа, 6 лютого 2013, 18:09

Сподіватися на значний успіх української влади у проведенні реформ для поліпшення інвестиційного клімату в Україні, у зв’язку з критикою ЄБРР, навряд чи варто.

Про це заявив колишній міністр економіки, президент Центру ринкових реформ Володимир Лановий, пише Тиждень.ua.

"Бачите, з нами хочуть мати справу як з аборигенами, з якими на цивілізованій мові не можуть вести розмову, а потрібні гарантії різного типу. Це говорить про те, якими ми є. Чи можна сподіватися на певний успіх в цьому напрямку з боку влади? Великі сумніви", - заявив експерт.

За словами Ланового, навіть створення в Україні інституту бізнес-омбудсмена, що пропонує ЄБРР, може не дати очікуваних результатів.

Реклама:

"В 90-их в Україні вже була така особа, що моніторила роботу іноземних підприємств, бізнесменів в Україні. Отже, нічого нового в цій ініціативі немає. Втім, українська влада може формально його створити, але вирішального значення він не матиме. Тому що зовсім інший інвестиційний клімат в усіх напрямках - від податкових служб, міліції, адміністрацій різного типу, які дивляться на бізнесменів як на жертву для свого мисливства", - каже експерт.

"Якщо в Україні 70 організацій, які перевіряють роботу підприємств, з них 60 - мають право на його закриття, то говорити про здоровий клімат достатньо песимістично. Поки що інвестиційний клімат в нас дуже суворий. Влада переслідує зовсім іншу мету", - додав він.

Як відомо, ЄБРР заявив, що без поліпшення інвестиційного клімату збереження нинішнього рівня кредитування перебуватиме під загрозою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!