Міноборони затвердило план по боротьбі з корупцією

Середа, 6 лютого 2013, 16:27

Міністерство оборони затвердило план дій по боротьбі з корупцією на 2013 рік.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства, передають "Українські новини".

"У рамках цього плану планується перевірити стан і облік позаштатного озброєння, військової техніки та майна, що перебуває на підприємствах, в організаціях і установах Міноборони та державного концерну "Укроборонпром", складах, базах, арсеналах і військових частинах", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, також буде проведена перевірка збереження та охорони майна та земельних ділянок вивільнених військових містечок.

Реклама:

Крім того, запланована перевірка використання мереж теплового, водо-та електропостачання у військових частинах, установах та об'єктах.

У взаємодії з правоохоронними органами буде відпрацьована комплексна система заходів по запобіганню корупції під час планового відчуження цілісних майнових комплексів, а також буде перевірена діяльність тендерних комітетів і конкурсних комісій.

"У військових частинах пройдуть позапланові оперативні перевірки поставок паливно-мастильних матеріалів, їх відповідності обліковими документами та порядку списання", - повідомляє прес-служба.

Планом передбачений також ряд інших антикорупційних заходів.

Нагадаємо, раніше міжнародна антикорупційна неурядова організація Transparency International віднесла Україну до групи країн з високими ризиками корупції у сфері оборони та оборонно-промислового комплексу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: