"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Присяжнюк планує збільшити експорт сільгосппродукції на мільярди

Середа, 6 лютого 2013, 16:12

У 2013 році планується наростити експорт сільгосппродукції.

Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк, передає прес-служба відомства.

Як зазначається у повідомленні, минулоріч позитивне сальдо зовнішньої торгівлі продукцією агропромислового комплексу склало понад 10 мільярдів доларів. При цьому, експорт продукції аграрного сектору за вказаний період становив більш ніж 18 мільярдів доларів.

"У 2012  році ми експортували продукції сільського господарства на понад 18 мільярдів доларів. А позитивне сальдо склало більше 10 мільярдів. Тобто ми наростили експорт майже на 40%. І у цьому році продовжиться тенденція до нарощення обсягів експорту сільськогосподарської продукції  та продуктів харчування", - зазначив Присяжнюк.

Реклама:

Міністр спрогнозував, що цьогоріч українські аграрії можуть експортувати сільгосппродукції та продуктів харчування на суму 22 мільярда доларів. Так, наразі нарощуються обсяги поставок вітчизняної продукції сільського господарства до країн Азії та Євросоюзу.

"Ми працюємо над розширенням ринків збуту у країнах Азії. Також активно нарощуються обсяги торгівлі з Європейським союзом. А підписання угоди про Зону вільної торгівлі з ЄС дасть можливість значно збільшити експорт готової продукції до країн Європи", - додав Присяжнюк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!