Колесніков обіцяє, що через рік вся Україна їздитиме на Hyundai

Середа, 6 лютого 2013, 15:31

Екс-міністр інфраструктури, нині голова транспортного комітету Верховної ради Борис Колесніков упевнений, що закупівля корейських поїздів Hyundai була абсолютно правильним кроком.

Про це він розповів в інтерв'ю "ЛігаБізнесІнформ".

"Перед нами стояли жорсткі умови з організації пересування туристів на Євро-2012. Дедлайн по запуску поїздів був призначений на 27 травня. Закупівля корейських поїздів - це абсолютно правильний крок, і я думаю, що вже влітку українці оцінять комфорт і європейська якість перевезень. Адже основні проблеми з поїздами почалися взимку, до цього були невеликі запізнення ", - сказав Колесніков.

"У будь-якому випадку, вся відповідальність лежить на нас, і я вважаю, що це рішення абсолютно правильне. Через рік уся Україна буде на них їздити", - каже екс-міністр.

Реклама:

"Я приніс вибачення пасажирам, але, на жаль, через стислі терміни не було можливості випробувати поїзда взимку", - нагадав Колесніков.

На думку екс-міністра, на сьогодні проти запуску Hyundai в Україні ведеться масштабна інформаційна компанія.

"Незважаючи на антирекламу, сьогодні завантаження на цих потягах досягає 90%. В ході чемпіонату Європи я розмовляв з багатьма іноземними вболівальниками. Для них проїхати з Києва в Донецьк за 35 євро - це фантастика. Звичайно, для українських пасажирів це не дешево, але це собівартість плюс 9% рентабельності. Якщо ввести реальну ціну на квитки в традиційних поїздах, навіть без рентабельності, то квитки на Hyundai будуть продані на п'ять років вперед ", - заявив Колесніков.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: