"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Янукович незадоволений співпрацею з енергетичним співтовариством

Середа, 6 лютого 2013, 15:14

Україна незадоволена рівнем співпраці з Європейським енергетичним співтовариством.

Про це заявив президент Віктор Янукович на спільній прес-конференції з президентом Литви Далею Грібаускайте у Вільнюсі, передає "Інтерфакс-Україна".

"Україна, як член Енергетичного співтовариства, виконує всі зобов'язання перед ЄС. Крім того, ми намагаємося дуже оперативно реагувати на прийняті якісь рішення чи рекомендації. Але ми незадоволені рівнем співпраці з Енергетичним співтовариством", - сказав Янукович.

Зокрема, президент зазначив, що за всі 3 роки знаходження України в цьому співтоваристві, не було ніякої підтримки в питаннях газових відносин з Росією.

Реклама:

"Перш за все, за всі ці три роки ми не отримали ніякої підтримки, навіть співчуття, в питаннях газових відносин, у які потрапила, я сказав би, форс-мажорні обставини, в які потрапила Україна. Ми цього не відчули", - підкреслив він .

Крім того, за словами Януковича, Україна знає, чи підписувалися деякі окремі документи за погодженням з Енергетичним співтовариством, або без погодження, "які стосувалися, наприклад, будівництва Південного потоку".

"Вони прямо впливають на інтереси України і наша точка зору не була врахована і ми навіть не отримали жодних відповідей на ті питання, які ми ставили", - сказав Янукович.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: