"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Глава НБУ поговорив з МВФ про банківську систему

Середа, 6 лютого 2013, 11:41

4 лютого 2013 року відбулася перша робоча зустріч керівництва НБУ з місією МВФ на чолі з керівником Крістофером Джарвісом.

Про це йдеться у повідомленні Нацбанку.

“Ми зацікавлені у відновленні та активізації програмного співробітництва з Міжнародним валютним фондом, керівництво якого більшість наших зусиль оцінює позитивно”, – відзначив глава НБУ Ігор Соркін.

У НБУ повідомили, що Соркін проінформував фахівців місії МВФ про результати роботи банківської системи України та щодо досягнення значного успіху у виконанні домовленостей, визначених Меморандумом про економічну та фінансову політику.

Реклама:

“Ми віддаємо належне вашим досягненням у рамках співпраці, особливо хочемо відзначити заходи, спрямовані на підтримку цінової стабільності в країні”, - зазначив у ході зустрічі Крістофер Джарвіс.

Як сказано у повідомленні, сторони домовилися провести низку робочих зустрічей, під час яких детально обговорити проблеми та завдання, пов’язані з подальшим продовженням співпраці України з МВФ.

Як відомо, наприкінці минулого року прем'єр Микола Азаров висловлював сподівання, що МВФ погодиться надати Україні черговий транш за кредитом без виконання умови про підвищення тарифів на енергоносії для населення.

У січні 2013 року Азаров заявив, що тарифи на компослуги для населення піднімуть, але не настільки, як вимагає МВФ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: