Україна може потроїти свій видобуток газу - Shell

Вівторок, 5 лютого 2013, 22:22

Україна має потенціал, щоб подвоїти або навіть потроїти свій видобуток газу, з 20 мільярдів кубометрів, може, до 40 або 60 мільярдів.

Про це заявив директор компанії Shell в Україні Грехем Тайлі в інтерв’ю програмі Тендер News на каналі ТВі.

На питання, коли Україна почне користуватись вибодутим сланцевим газом і в яких обсягах, він відповів, що у такому проекті завжди є ризик.

"Якщо перша свердловина буде успішною, то можна буде починати планувати подальшу розробку. Можливо, перша свердловина не буде успішною, але друга - буде. Зазвичай проходить всього лише кілька років, перш ніж ми переходимо до перших пілотних розробок", - сказав Тайлі.

Реклама:

Представник Shell відмовився коментувати участь у проекті дрібної приватної компанії "СПК-Геосервіс".

"Я не коментуватиму деталей. Як я вже сказав, "СПК-Геосервіс" завоювала право бути частиною цього проекту через міні-тендер. Я знаю "СПК-Геосервіс" досить добре, вони працювали з нами в минулому над іншими геологічними проектами", - зазначив Тайлі.

Нагадаємо, як раніше писала "Економічна правда", Shell та Сhevron будуть видобувати газ не самі, а з українськими партнерами - спільними підприємствами, створеними НАК "Надра України" (90%) та маловідомою компанією "СПК-геосервіс" (10%).

"Надра України" і "СПК-геосервіс" вже утворили нові компанії - ТОВ "Надра Юзівська" та ТОВ "Надра Олеська". Саме з цими фірмами ділитимуть гроші та газ транснаціональні корпорації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: