Завод Васадзе відновив виробництво після місяця простою

Вівторок, 5 лютого 2013, 20:10

ПАТ "Запорізький автомобілебудівний завод" відновило виробництво автомобілів після місяця роботи в черговому режимі.

Про це йдеться в повідомленні підприємства, опублікованому на сайті.

"Запорізький автозавод реагує на зміну ринку внутрішнього та експортних ринків. Проведення планово-попереджувальних і ремонтно-профілактичних робіт завершено, і всі підрозділи підприємства приступили до роботи згідно з технологічним циклом", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією, з 1 лютого завод відновив роботу заготівельної ділянки пресового цеху, потім - арматурне виробництво і цех пластмасових виробів, з 4 лютого - цех зварювання. Робота цеху фарбування розпочнеться 6 лютого, конвеєр цеху складання стартує 8 лютого, а перша партія готових автомобілів 2013 року буде здана на початку другої декади лютого.

Реклама:

Крім того, як повідомляється, припинення виробництва було пов'язане із запровадженням Росією утилізаційного збору на імпортовані автомобілі і жорсткою конкуренцією на внутрішньому ринку.

"Зокрема, продовжує зростати частка імпорту нових автомобілів (перевищила 70%), спостерігається тенденція до перерозподілу попиту від автомобілів С-класу в сторону представників premium-сегмента (зростання на 17%) і зберігається безмитний доступ моделей з РФ на ринок України", - йдеться у повідомленні.

У 2012 році підприємство скоротило виробництво автомобілів на 29,8% - до 42,695 тис штук, а їх експорт - на 28,1%, до 21,107 тис штук. У 2013 році підприємство планує виробити близько 30 тис автомобілів.

Нагадаємо, з 1 вересня Росія ввела утилізаційний збір на імпортні автомобілі.

У відповідь 14 вересня Україна ввела утилізаційний збір на імпорт автомобілів та автобусів з Росії.

Як відомо, ЗАЗ входить до групи компаній "УкрАВТО". Почесним президентом є нардеп Таріел Васадзе.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: