Клименко: відшкодування ПДВ на етапі одужання

Вівторок, 5 лютого 2013, 18:13

У 2012 році ДПС домоглася позитивної тенденції, коли заявок на відшкодування ПДВ від бізнесу менше, ніж фактично відшкодовано ПДВ з бюджету.

Про це в інтерв'ю "Комсомольська правда в Україні" заявив глава Міндоходів Олександр Клименко.

"Це питання вже не "хворобливе". Я б сказав, ми на етапі "одужання". Минулого року ми домоглися позитивної тенденції, коли заявок на відшкодування ПДВ від бізнесу менше, ніж фактично відшкодовано ПДВ з бюджету. При загальній заявці в 43,3 млрд гривень підприємства отримали більше 46 млрд гривень відшкодування. І половина цієї суми виплачено в автоматичному режимі", - сказав Клименко.

Крім того, за словами глави відомства, на сьогодні ще є проблема старих боргів.

Реклама:

"На прохання платників ми погодилися в якості тимчасового заходу видавати векселі на ці суми. Для комплексного вирішення питання переглянемо пільги і преференції - у багатьох випадках стимулююча функція себе вичерпала, але залишилося поле для зловживань", - зазначив глава Міндоходів.

За його словами, об'єднання з митницею дає додаткові можливості - за рахунок впровадження єдиної системи контролю за проходженням товару від митниці до споживача можна більш ефективно контролювати повну та своєчасну сплату цього податку бізнесом.

"Я не обіцяю, що через місяць чи два проблема буде повністю знята, але над її вирішенням працюють, і позитивна динаміка вже відчутна", - підсумував Клименко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!