"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Каськів повісив скандал з інструктором на "Газпром", а потім передумав

Вівторок, 5 лютого 2013, 15:27

Скандал з підписанням договору по LNG терміналу був вигідний газовому монополісту.

Про це заявив керівник нацпроекту Владислав Каськів в інтерв'ю "Комерсант-Україна".

"Очевидним є той факт, що навколо проекту була розгорнута масштабна і цілеспрямована інформаційна провокація з боку недругів проекту. ЗМІ, очевидно простимульовані і працюють в інтересах газового монополіста (" Газпром "- ред), продовжують тиражувати недостовірну інформацію, зокрема, про "лижного інструктора", - заявив Каськів.

"Важливо відзначити, що, незважаючи на інформаційну провокацію в ЗМІ, прямих юридичних чи фінансових наслідків для нас не було і жодна компанія не відмовилася від участі в проекті", - зазначив він.

Через кілька годин після опублікування інтерв'ю державне агентство з інвестицій та управління національними проектами заявило про те, що "на сайті "Комерсант-Україна" та в друкованій версії видання № 17 від 5 лютого 2013 року опубліковано недостовірне інтерв'ю голови агентства.

"У тексті інтерв'ю опублікована надумана і спотворена інформація, яка не відповідає автентичному тексту. Також в тексті згадуються імена компаній, зокрема компанії Газпром, яка не звучала в згаданому інтерв'ю", - заявили в прес-службі Каськіва.

У той же час автор інтерв'ю Ігор Бурдига у коментарі УП заявив, що слово "Газпром" в тексті дійсно не звучить, але двічі в різних абзацах згадується "газовий монополіст" і "російський монополіст".

"Вчора ми відправили о 18:35 текст інтерв'ю прес-секретарю, але відповіді до 22, до кінця робочого дня, не було. При запису інтерв'ю прес-секретар Оксана Воронькова просила скинути інтерв'ю почитати перед виходом, але що воно підлягає обов'язковому погодженню не говорила ", - зазначив автор.

Як відомо, "Газпром" єдиний газовий монополіст в Росії.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!