"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рахункова палата: влада погано керує держмайном

Вівторок, 5 лютого 2013, 12:04

Система управління держмайном не відповідає сучасним потребам економіки України і вимагає удосконалення.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Рахункової палати.

"Підприємства держсектору економіки здебільшого є збитковими і не забезпечують виконання фінансових планів. Функції управління держмайном розпорошені між міністерствами та іншими органами державної влади", - сказано у повідомленні.

За даними відомства, ефективного, скоординованого механізму реалізації повноважень Фонду держмайна, Мінекономрозвитку і Держагентства з управління державними корпоративними правами та майном не створено.

Реклама:

"За результатами запровадженої Кабміном у 2012 році інвентаризації держмайна до фонду надійшли дані лише від 128 органів управління, решта 25 і досі не надала повної інформації про держмайно, що перебуває на балансі 900 підвідомчих підприємств", - зазначили аудитори.

Мінекономрозвитку, сказано у повідомленні, належним чином не виконує функцію з формування держполітики щодо управління об’єктами держвласності, оскільки не володіє необхідною для цього інформацією: для моніторингу показників фінзвітів підприємств держсектору економіки подали дані лише 47 із 77 органів держуправління.

Колегія Рахункової палати запропонувала Кабміну навести порядок у системі управління держвласністю, посилити відповідальність уповноважених органів за проведення інвентаризації держмайна, яке знаходиться в їхньому віданні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: