"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Бойко доручив розібратися з розрахунками за газ

Понеділок, 4 лютого 2013, 18:09

Віце-прем'єр Юрій Бойко доручив протягом двох тижнів вжити заходів щодо підвищення рівня розрахунків теплопостачальних підприємств за газ.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби віце-прем'єра, передає сайт уряду.

Згідно з повідомленням, в ході минулої 2 лютого селекторної наради Бойко попередив керівництво областей про те, що керівники на місцях будуть нести особисту відповідальність за ситуацію з незадовільним рівнем розрахунків за енергоносії в регіонах і суттєвим приростом заборгованості з початку опалювального сезону.

Крім того, Бойко вважає незадовільним рівень розрахунків багатьох теплопостачальних підприємств за спожитий природний газ та доручив протягом двох тижнів вжити заходів щодо підвищення рівня розрахунків та ліквідації заборгованості.

Реклама:

"Віце-прем'єр доручив Міненерговугілля, Мінрегіону та "Нафтогазу" в двотижневий термін створити робочу групу з аналізу причин незадовільного стану розрахунків підприємств за спожитий природний газ та вжити невідкладних заходів щодо їх усунення, в тому числі шляхом прийняття відповідних кадрових рішень", - йдеться в повідомленні.

При цьому, Бойко звернув увагу на вкрай незадовільну ситуацію з розрахунком за енергоносії в Луганській і Житомирській областях, зазначивши, що споживачі не повинні страждати через непрофесійні дії місцевого керівництва.

"Необхідно, щоб у наступні два тижні була відпрацьована система з Мінрегіоном, Міненерговугілля, "Нафтогазом", укладені договори, розроблені графіки погашення заборгованості і ми підбили попередні підсумки в середині лютого. Якщо не буде відгуку від областей про погашення заборгованості, хочу відразу попередити про адміністративні заходи", - резюмував віце-прем'єр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: