ЄІБ готовий виділити сотні мільйонів євро на українське ЖКГ

Понеділок, 4 лютого 2013, 15:38

Європейський інвестиційний банк готовий надати кредити на проекти у сфері житлово-комунального господарства на суму понад 400 млн євро.

Про це передає "УНІАН", з посиланням на повідомлення прес-служби Мінрегіону.

Згідно з повідомленням, керівник сектору енергетики, охорони навколишнього середовища, малого та середнього підприємництва Департаменту східного партнерства і Центральної Азії ЄІБ Маріон Хьоніке на нараді в Мінрегіоні зазначила, що кредит ЄІБ потенційно спрямований практично в усі сфери комунального господарства.

"Термін погашення кредиту може скласти до 25 років, а процентна ставка не перевищить 4%", - йдеться у повідомленні..

Реклама:

Також, Хьоніке підкреслила, що проекти повинні бути економічно обґрунтованими, технічно якісними і життєздатними, фінансово і екологічно стійкими.

Отримання кредиту буде передбачати, зокрема, наступні етапи: ініціювання інвестиційного проекту, його підготовка, реалізація, оцінка та моніторинг.

За даними Мінрегіону, на сьогодні ЄІБ отримав 147 заявок від представників українських міст. Зокрема, на реалізацію проектів водопостачання та водовідведення відправлено 71 заявка, теплопостачання - 60, утилізації муніципальних побутових відходів - 7, на реалізацію проектів міського освітлення - 4.

У свою чергу перший заступник міністра ЖКГ Олександр Аліпов вважає, що в умовах сучасної економіки залучення кредитного фінансування - це той оптимальний механізм, завдяки якому міста зможуть отримати необхідні інвестиції для модернізації житлово-комунальної галузі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: