Росіянам Олімпіада обійдеться у 1,5 трильйона рублів

Понеділок, 4 лютого 2013, 12:58

Російська держкорпорація "Олімпбуд" оцінила вартість Олімпіади в Сочі - на її підготовку та проведення буде витрачено більше 1,5 трлн рублів.

У цьому році повинні бути оплачені майже всі роботи, що залишилися (залишок на 2014 рік - 0,7% від загального бюджету), передають "Ведомости".

У матеріалах до засідання держкомісії з підготовки до Олімпіади витрати інвесторів оцінені в дві третини загального кошторису - більше 1 трлн рублів.

Але частина суми - фактичні витрати бюджету, який компенсував витрати держкомпаній на олімпійські проекти, говорить партнер ФБК Ігор Ніколаєв.

Реклама:

Наприклад, "РЖД" будує поєднану автомобільну і залізну дорогу з Адлера до Червоної Поляни. Витрати на неї становитимуть 243 млрд рублів, майже вся ця сума - субсидія з бюджету, говорить представник держкомпанії.

Витрати на Олімпіаду виросли майже в 5 разів з первинних 320 млрд рублів.

Більше вони рости не будуть, заявив міністр спорту РФ Віталій Мутко.

Витрати зросли, зокрема, тому, що інвестори включали в олімпійські проекти все, що вони будують у Сочі, наприклад корпоративні готелі, вважає Ніколаєв: це давало їм козирі у торгах з державою за тарифи, кредити, субсидії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: