Уряд сподівається домовитися з МВФ до березня

Понеділок, 4 лютого 2013, 10:51

Перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов сподівається, що Україні до березня вдасться досягти домовленості з МВФ про отримання нового кредиту.

Про це він заявив в інтерв'ю одному з телеканалів, передає УНІАН.

За словами Арбузова, у разі домовленості, рішення Радою директорів ВМФ про надання кредиту може бути ухвалене вже на початку березня.

"Так, напевно, десь так (на початку березня) для того, щоб рішення було ухвалене, якщо ми зможемо домовитися і знайти рішення, зручне для двох сторін", - заявив Арбузов.

Реклама:

Він також повідомив, що з 29 січня представники місії МВФ проводили в Україні технічну роботу, а з 4 лютого за участі керівника місії почнуться більш предметні переговори з підготовки нової програми співпраці.

"Ми одержуємо імпорт проблем, тому повинні передбачити всі ризики, і робота з МВФ дуже важлива. Ми сьогодні докладаємо всіх зусиль для того, щоб країна одержала допомогу і вийшла з ситуації, в якій перебуває", - сказав Арбузов.

Він також повідомив, що у переговорах з підготовки нової програми Україна і МВФ обговорюють питання монетарної і курсової політики Нацбанку, питання дефіциту бюджету і питання тарифної політики.

"Всі ці питання зараз обговорюються. Однозначно, ми налаштовані на результат, і група, яка приїхала, теж налаштована на результат. Якщо ми плідно працюватимемо і знаходитимемо розумні компроміси, то наша діяльність повинна увінчатися позитивним результатом", - підкреслив віце-прем'єр.

Як відомо, наприкінці минулого року прем'єр Микола Азаров висловлював сподівання, що МВФ погодиться надати Україні черговий транш за кредитом без виконання умови про підвищення тарифів на енергоносії для населення.

У січні 2013 року Азаров заявив, що тарифи на компослуги для населення піднімуть, але не настільки, як вимагає МВФ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: