Google вкладе 82 мільйони у французькі ЗМІ

Неділя, 3 лютого 2013, 16:04

Корпорація Google погодилася виплатити 82 млн доларів французьким газетам і іншим виданням для підтримки їх цифрової видавничої справи у рамках підписаної 1 лютого угоди між компанією і урядом Франції.

Про це передає УНІАН з посиланням на Los Angeles Times.

Згідно із повідомленням, інвестиція Google є частиною операції між компанією і урядом Франції, який завершує суперечку з приводу того, що пошукова система повинна платити за фрагменти статті, які з'являються на Google пошуку.

Обидві сторони підписали договір після кількох місяців переговорів.

Реклама:

"Уряд Франції назвав дану угоду "щасливим укладенням", яке полегшить перехід преси у цифровий світ", - зазначається в повідомленні.

"За умовами угоди, Google створить новий фонд з роботи з французькими видавцями, щоб допомогти збільшити їх онлайн-доходи, використовуючи наші рекламні технології", - зазначається у повідомленні із посиланням на виконавчого голову Google Еріка Шмідта.

Водночас Франція є однією з кількох європейських країн, які висунули ідею стягувати з Google кошти, коли вона використовує фрагменти тексту.

Також компанія Google попередила про те, що, якщо Франція упровадила плату, це може знизити французькі новини в результатах пошуку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!