Україна планує поставити до Китаю 4 млн тонн зерна

Четвер, 28 лютого 2013, 19:36

"Державна продовольчо-зернова корпорація України", згідно з кредитним договором з Експортно-імпортним банком Китаю, планує в поточному році закупити і поставити в Китай 4 млн тонн зерна.

Про це заявив заступник голови правління ДПЗКУ Роберт Бровді, передає "Інтерфакс-Україна".

"4 млн тонн - це плановий обсяг поточного календарного року. Він також передбачає закупівлю зерна врожаю 2012 року", - сказав Бровді.

Він нагадав, що Державна продовольчо-зернова корпорація отримала перший транш кредиту Експортно-імпортного банку Китаю у розмірі 1,5 млрд доларів, який буде використаний на спотові і форвардні закупівлі зерна для подальшого його постачання в Китай.

Реклама:

Бровді уточнив, що оператором з китайської сторони виступає Китайська національна корпорація машинної промисловості і генеральних підрядів (СМСЕС).

"Контракт, пов'язаний з постачанням зернових, розрахований на 15 років і, за успішної реалізації його в перший рік, буде визначений план поставок на наступні роки з доведенням абсолютного обсягу поставки по календарному року до рівня 6 млн тонн", - сказав Бровді.

За його словами, в цьому році по форварду компанія має намір придбати 2 млн тонн зернових, такий же обсяг передбачається закупити за прямими контрактами.

Як відомо, раніше ВР дозволила ДПЗКУ залучити під держгарантії кредит Експортно-імпортного банку Китаю на 3 млрд доларів, кошти якого передбачалося використовувати на реалізацію проектів у сфері сільського господарства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: