"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Товарообіг між Україною і Туреччиною збільшився на 8,3%

Четвер, 28 лютого 2013, 16:08

Товарообіг між Україною та Туреччиною в 2012 році збільшився на 8,3% і склав 6,15 млрд доларів, що на 469,5 млн доларів більше, ніж в 2011 році.

Про це заявив заступник міністра економрозвитку і торгівлі Олександр Пінський на зустрічі з послом Турецької Республіки в Україні Мехметом самсари, передає прес-служба.

"Розвиток українськj-турецького співробітництва в торговельно-економічній та інвестиційній сферах - визначальний фактор розвитку стратегічного партнерства між нашими країнами. Україна розглядає Туреччину як одного з ключових торговельних партнерів. За обсягами експорту українських товарів Турецька Республіка в 2012 році посіла друге місце після Росії. Позитивне сальдо для України - 1,73 млрд доларів", - підкреслив Пінський.

У свою чергу посол Турецької Республіки зазначив, що і Туреччина завжди вважала Україну своїм стратегічним партнером. Він нагадав, що в 2010 році був підписаний Договір про стратегічне партнерство, головна мета якого - забезпечення вільного просування товарів. Посол Туреччини підкреслив, що в обох країн величезні перспективи в галузі туризму та розвитку рекреаційних зон.

Реклама:

Крім того, в ході зустрічі відзначили, що одним з механізмів торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва є традиційне уявлення України на Ізмірському міжнародному ярмарку.

У Мінекономторгівлі нагадали, що національна експозиція України тут організовується вже впродовж 11 років.

"У 2013 році ми також плануємо представити економічний та промисловий потенціал України на Ізмірському ярмарку і сподіваємося на підтримку Туреччини", - сказав Пінський.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: