Україна закупить 2 мільйона тонн зерна за форвардними контрактами

Четвер, 28 лютого 2013, 15:23

З 1 березня 2013 року ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація" розпочинає форвардні закупівлі 2 мільйонів тонн зерна.

Про це повідомив заступник голови Державної продовольчо-зернової корпорації Роберт Бровді, передає прес-служба.

Зокрема, протягом 8 місяців корпорація буде закуповувати у сільгоспвиробників пшеницю та кукурудзу. Таким чином, сільгоспвиробники зможуть профінансувати вирощування урожаю поточного року.

Зі слів заступника голови, ДПЗКУ з 1 березня розпочне укладання форвардних контрактів на закупівлю пшениці та кукурудзи врожаю 2013 року. Загальний обсяг законтрактованого зерна становитиме до 2 мільйонів тонн. Учасниками закупівель можуть стати сільгоспвиробники, які займаються вирощуванням зернових.

Реклама:

"Мінімальний лот форвардного контракту становитиме 500 тонн зернових. Закупівлі будуть проводитися в два етапи. Під час першого етапу - з березня до травня 2013 року - виробник подає заявку на участь, формує відповідний пакет документів та укладає форвардний контракт, договори страхування та застави майбутнього врожаю. Після цього сільгоспвиробник отримує авансовий платіж у розмірі 700 гривень за тонну. На другому етапі, що триватиме з серпня до жовтня, постачає законтрактований обсяг зерна на філії ДПЗКУ або сертифіковані елеватори", - поінформував Бровді.

Він додав, що обов’язковою умовою укладення форвардного контракту є сплата страхового платежу за ставкою 3,5% від мінімальної інтервенційної ціни. Окрім того, сільгоспвиробник має обов’язково отримати позитивний акт обстеження посівних площ від страхової компанії.

Також Бровді наголосив, що мета цієї форвардної програми - авансування сільгоспвиробників для вирощування урожаю 2013 року. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!