Азію назвали світовим лідером за кількістю мільярдерів

Четвер, 28 лютого 2013, 15:13

Азія стала найбільшим регіоном за кількістю доларових мільярдерів, найбагатший з яких є Лі Ка-Шин з Гонконгу зі статками в 32 мільярди доларів.

Про це повідомляється в рейтингу багатіїв китайського щомісячного журналу Hurun Report, передає "Лєнта.ру".

За інформацією видання, в Азії проживають 608 доларових мільярдерів; потім йде Північна Америка з 440 мільярдерами і Європа - 324 мільярдера.

Серед окремих країн перше місце за кількістю багатіїв дісталося США (409 мільярдерів), друге - Китаю (317 мільярдерів), третє - Росії (88 мільярдерів).

Реклама:

У першу десятку увійшли також Німеччина, Великобританія, Індія, Швейцарія, Бразилія, Тайвань, Франція і Туреччина (Париж і Анкара розділили десяте місце).

Найбагатшою людиною в світі, за версією Hurun Report, є мексиканець Карлос Слім зі статками в 66 мільярдів доларів. Друге місце дісталося американському інвестору Уоррену Баффету (58 мільярдів доларів), третє - іспанцеві Амансіо Ортезі (55 мільярдів доларів). У першу десятку ввійшли Білл Гейтс, Бернар Арно, Ларрі Еллісон, Лі Ка-Шин, брати Чарльз і Девід Кохі, а також Ліліан Бетанкур.

У цілому в рейтингу Hurun Report представлені 1453 бізнесмена зі статками більше мільярда доларів. Їх загальний стан журнал оцінив в 5,5 трильйона доларів.

Автор рейтингу Руперт Хугверф зазначив, що на одного представленого в списку підприємця припадає дві людини, статки яких не вдалося оцінити. Таким чином, за його словами, у світі сьогодні близько чотирьох тисяч доларових мільярдерів.

Менше ніж півроку тому було опубліковано дослідження, згідно з яким Азія вийшла на перше місце за кількістю доларових мільйонерів. Наприкінці вересня Royal Bank of Canada та консалтингова компанія Capgemini повідомили в своїй доповіді, що в 2011 році в Азії кількість мільйонерів зросла до 3,37 мільйона чоловік. У той же час колишній лідер - Північна Америка

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!