Великі ІТ-виробники знову звинувачуються в порушенні патентів

Четвер, 28 лютого 2013, 09:59

Секьюріті-компанія Maz Encryption Technologies подала позови проти семи великих технологічних компаній, звинувачуючи їх у порушенні патентів, пов'язаних з безпекою.

У судових документах під прицілом опинилися такі продукти, як iPhone, iPad і BlackBerry Enterprise Solution, передає CyberSecurity.

Maz подала позови проти таких компаній, як Dell, Hewlett-Packard, Fujitsu, Lenovo, Toshiba, BlackBerry і Apple. Позов був поданий до Окружного суду американського штату Делавер.

Спірні патенти охоплюють технології, пов'язані з електронною безпекою, захистом документів на рівні файлової системи і біометричного шифрування. Всі патенти були оформлені на Стівена Зіззі, технічного директора Maz.

Реклама:

У позові Maz не всі компанії залучаються за одним і тим самим патентом. Наприклад, Dell і HP обвинувачуються в порушенні двох патентів, пов'язаних з системою аутентифікації і методом шифрування/дешифрування.

Fujitsu звинувачується в порушенні прав на біометричні розробки. Apple звинувачують в порушенні прав на патент, що описує систему безпеки в iOS.

Maz пропонує на ринку систему під назвою InteliGard, яка реалізує систему криптографії в Windows 2000, XP, Vista і Windows 7. Також технології шифрування застосовуються в програмному забезпеченні iMail, яке дозволяє передавати шифровані електронні листи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: