"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Порт накупив бензину на мільйони у фірми з оточення Януковича

Четвер, 28 лютого 2013, 09:42

ДП "Ізмаїльський морський торговельний порт" уклав угоду з ТОВ "Перша паливна компанія" на придбання палива на 9,54 млн гривень.

Про це повідомляє сайт "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

По одному з лотів на постачання бензину А-95 по талонах подавало заявку ТОВ "ВКФ "Авіас".

Компанія з групи "Приват", що є найбільшим в Україні оператором АЗС, пропонувала бензин по 10,70 грн/л, що відповідає ринковій ціні.

Реклама:

Однак ця заявка була відхилена на користь "Першої паливної компанії", яка запропонувала бензин по 13 грн/л.

Претензій до відсутності завдатку або банківської гарантії до "Авіасу" не висувалось.

Причиною відхилення стали претензії до оформлення довідок з різних інстанцій, в тому числі про наявність на АЗС спеціалістів відповідної кваліфікації.

При цьому порт вимагав, щоб учасники тендеру постачали бензин А-95 за талонами на АЗС "WOG Mustang", Shell, Окко, які не належать "Привату".

Відтак до участі в тендері було допущено "Першу паливну компанію" та ТОВ "Левада палас".

Першим засновником "Першої паливної компанії" було ТОВ "Компанія з управління активами та адміністратор пенсійних фондів "Альтана інвестмент менеджмент".

Ця фірма контролюється компанією "Альтана-капітал", власником якої був бізнес-партнер Олександра Януковича Анатолій Амелін.

З переходом Амеліна на державну службу у 2010 році, "Альтану-капітал" було переоформлено на віргінський офшор "Altana limited", власників якого дізнатись неможливо.

"Перша паливна компанія" почала вигравати державні тендери у грудні 2012 року і за ці три місяці отримала підряди на 1,86 млрд гривень.

Засновником "Левади-палас" у 2012 році став харків’янин Юрій Перевозник.

В 2011 році засновником був В’ячеслав Ярошенко з оточення народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенка, а в 2010 році "Левада-палас" було зареєстровано на іншу фірму – "Фінансова компанія "Ягуар".

Власником цієї фірми до призначення директором ДП "Укрхімтрансаміак" у 2007 році був Віктор Бондік, який за даними "Економічної правди" є племінником Віктора Януковича.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!