"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Скандал із кониною дійшов до Росії

Середа, 27 лютого 2013, 20:41

У Росії в одній із партій сосисок, що надійшли з Європи, була виявлена ДНК коней.

Про це заявив керівник Россільгоспнагляду Сергій Данкверт, передає "Лєнта.ру" з посиланням на "Інтерфакс".

За словами Данкверта, перевірка м'ясопродуктів була проведена у Всеросійському державному науковому контрольному інституті Россільгоспнагляду. Партія сосисок була розмитнена в Московській області, і претензій до зовнішнього вигляду м'ясопродуктів не виникло, однак з урахуванням того, що продукція надійшла з Європи, в Россільгоспнагляді провели перевірку.

Згідно з попередньою інформацією, сосиски були випущені на підприємстві в Австрії, - поки не встановлено, на якому. Найближчим часом російська влада підготує відповідні матеріали для вилучення підозрілої продукції з продажу.

Реклама:

Напередодні керівник Росспоживнагляду Геннадій Онищенко заявив, що перевірки відомства не виявили в російських торговельних мережах м'ясопродуктів з конини, яку видавали за яловичину або інше м'ясо.

У той же час Онищенко порадив росіянам з "розумною обережністю" утриматися від покупки лазаньї і гамбургерів. Головний санітарний лікар країни зазначив, що зараз в Росії можна купити і м'ясо вітчизняного виробництва.

Нагадаємо, скандал з кониною, виявленої в заморожених м'ясних продуктах замість яловичини, почався в середині січня з Великобританії та Ірландії. Згодом ДНК коней була знайдена в продуктах, що продаються в магазинах в Німеччині, Франції, Норвегії, Швейцарії, Нідерландах, Швеції, Данії, Фінляндії та Болгарії. У всіх зазначених країнах підозріла продукція була відкликана з продажу.

В рамках розслідування скандалу з кониною у Великобританії були затримані троє підозрюваних в помилковому маркуванні м'яса. У Франції влада поклала відповідальність на потрапляння в м'ясопродукти конини на компанію Spanghero. Підозрюється, що Spanghero навмисно видавала кінське м'ясо, яке надходить із-за меж країни, за яловичину, так як ціни на неї в кілька разів вище, ніж на конину.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!