Україна може залишитися власником "труби" - посол

Середа, 27 лютого 2013, 19:52

Російська сторона вважає можливим передання української ГТС в управління газотранспортному консорціуму, не змінюючи при цьому форми її власності.

Про це заявив посол Росії в Україні Михайло Зурабов, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми вважаємо, що цілком можливе збереження власності щодо української ГТС за українською стороною й ухвалення відповідних законодавчих рішень, які дали б змогу передати її, не змінюючи форми власності, в управління консорціуму", - сказав посол.

Він також додав, що російська сторона, виходячи з тих заяв, які раніше лунали, передбачала й готувала відповідні документи, орієнтуючись на те, що це має бути двосторонній консорціум.

Реклама:

Водночас Зурабов наголосив, що російська сторона звернула увагу на той факт, що українські партнери провели консультації з європейськими колегами "на полях саміту Україна-ЄС" про можливість повернення до ідеї тристороннього консорціуму.

"Тому це питання, напевно, потребує уточнення", - сказав посол.

Відповідаючи на запитання про те, чи може передання української ГТС в оренду російській стороні зумовити зниження ціни на газ, посол сказав: "Відповідь ствердна, таке рішення може бути знайдене".

Як відомо, 22 лютого президент Віктор Янукович заявив, що питання створення консорціуму з управління українською ГТС буде вирішено в першому півріччі, і ГТС може бути здана в оренду.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: