Думка експерта: Світовий фотоелектричний ринок може зрости більш, ніж у три рази

Середа, 27 лютого 2013, 18:29 -

Україна має шанс зайняти ту нішу на ринку відновлюваної енергетики, яка звільнилася у зв'язку з уповільненням розвитку галузі в Єврозоні і США.

Про це заявив експерт АВЕ "Альтернатива" Віталій Мурашкін.

"Поряд з процесами структурування вже розвинених ринків відновлюваної енергетики, головним чином, країн Єврозони, відбувається і перерозподіл інвестицій на нові ринки. Таким чином, у нашої країни є шанс зайняти ту нішу, що звільнилася у зв'язку з уповільненням розвитку галузі в Єврозоні і США" , - зазначив експерт.

За його словами, вступивши в Європейське енергетичне співтовариство, Україна зробила свій політичний вибір на користь ВДЕ.

Реклама:

"Великі промислові електростанції були першими, не тільки підтвердили, що це можливо, але і продемонстрували успішний досвід", - зазначив Мурашкін.

За словами експерта, у найближчі роки Україну може очікувати сплеск проектів будівництва саме малих наддахових сонячних установок.

"Тепер на шляху досягнення амбітних цілей дуже важливо створити чіткі правила гри на ринку, налагодити механізми роботи і взаємодії в рамках законодавчих норм на практиці, в реальних проектах, і заручитися підтримкою населення. Саме таким чином рухається вперед Європа, перевершуючи поставлені цілі і ламаючи міфи і стереотипи", - підсумував Мурашкін.

У 2012 році, за даними "Укренерго", в Україні введено в експлуатацію сонячні електростанції сумарною потужністю 130,3 МВт, що збільшило загальну потужність сонячних електростанцій України до 317,8 МВт.

У найближчі кілька років в Україні планується введення, крім нині діючих, 300 МВт нових потужностей в сонячній енергетиці, зокрема в Новій Каховці, в Одеській області, Херсонській, Миколаївській, Вінницькій і Кіровоградській областях.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: