Столична влада витратить на модернізацію ЖКГ понад 100 мільйонів

Середа, 27 лютого 2013, 15:07

Згідно з програмою соціально-економічного розвитку Києва на 2013 рік понад 100 млн гривень будуть спрямовані на модернізацію інфраструктури ЖКГ столиці.

Про це повідомив заступник голови КМДА Руслан Крамаренко, повідомляє прес-служба.

За його словами, зважаючи на значний ступінь зношеності комунальних інженерних мереж та високу аварійність окремих ділянок, у програмі на 2013 рік передбачені асигнування з міського бюджету на ліквідацію наслідків 5 аварій на об’єктах каналізаційного господарства в обсязі 8,2 млн гривень та на завершення будівництва каналізаційних колекторів - 10 млн гривень. На ремонт та реконструкцію водопровідних мереж передбачено 6,4 млн гривень.

"У сфері ЖКГ є декілька пріоритетів. По-перше, це Бортницька станція аерації. На її території реконструюється декілька об’єктів, на які виділено 19,1 млн гривень Одночасно ми будемо працювати над виділенням коштів з держбюджету, адже реконструкція БСА - це дуже масштабний проект і він важливий не тільки для Києва, а й для інших міст, що розташовані нижче за течією Дніпра", - зазначив Крамаренко.

Реклама:

За його словами, другим із пріоритетів фінансування є енергозбереження.

"Ми заклали кошти на оснащення житлових будинків теплолічильниками, реконструкцію котелень, на продовження програми термосанації будівель бюджетної сфери. Загалом ця сума складає більше 28,5 млн гривень. Крім того, 8 млн гривень передбачено на ремонт ліфтів", - сказав заступник голови.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: