"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Аграрії експортували вже майже 18 мільйонів тонн зернових

Середа, 27 лютого 2013, 13:06

З початку 2012-2013 маркетингового року аграрії вже поставили на зовнішні ринки майже 17,6 млн тонн зернових, що на 4,7 млн тонн більше, ніж за аналогічний період минулого маркетингового року.

Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк, йдеться у повідомленні Мінагропроду.

"З початку 2013 року аграрії вже поставили на зовнішні ринки майже 3,3 млн тонн зерна. І на сьогодні кукурудза продовжує лідирувати серед вітчизняних експортних культур - її цьогоріч продали за кордон 2,7 млн тонн", - сказав Присяжнюк.

Міністр поінформував, що з початку маркетингового року аграрії поставили на зовнішні ринки 9 млн тонн кукурудзи, 6,1 млн тонн пшениці, 2 млн тонн ячменю.

Реклама:

"Разом із тим, працюємо над розширенням можливих ринків в Європі та Азії. Наприклад, у найближчі два роки планується впровадити масштабні інвестиційні проекти в галузі сільгоспмашинобудування та систем зрошення, що допоможе наростити валовий збір зернових", - зазначив Присяжнюк.

У відомстві також нагадали, що у 2012 році найбільше зернових імпортував Євросоюз - 7,7 млн тонн зерна на суму 1,9 млн доларів, а серед основних імпортерів зерна були Єгипет - 5,5 млн тонн, та Саудівська Аравія - 1,9 млн тонн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: