"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Клименка і Богатирьової виникла правова колізія

Середа, 27 лютого 2013, 12:52

Міндоходів чекає на роз’яснення МОЗ для вирішення правової колізії, що виникла навколо імпорту дієтичних добавок через міжнародні поштові та експрес-відправлення.

Про це йдеться у повідомленні Міндоходів.

"Відповідно до положень закону "Про безпечність та якість харчових продуктів" та закону "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" розрізняють поняття "харчовий продукт (їжа)" та "дієтична добавка", - сказано у повідомленні.

У відомстві зазначили, що у відповідності до статті 235 Митного кодексу, дієтичні добавки забороняється переміщувати в міжнародних поштових та експрес-відправленнях, якщо вони переміщуються на адресу громадян.

Реклама:

"Важливо зазначити, що така заборона встановлена тільки для громадян і відповідно, суб`єкти господарювання мають право здійснювати імпорт дієтичних добавок сплачуючи при цьому усі належні митні платежі", - заявили фахівці Міндоходів.

Державна митна служба звернулася до МОЗ за відповідним роз`ясненням щодо віднесення біологічно-активних добавок, дієтичних добавок та продуктів для спеціального дієтичного споживання до категорії "продукти харчування".

"Проте, на даний момент чіткої однозначної відповіді не отримано. На захисті здоров’я громадян, особливо дітей, не повинно бути жодних штучних бар’єрів, тому фахівці Міндоходів зацікавлені у вирішенні цієї соціально важливої проблеми", - повідомили у Міндоходів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: