Лавринович пропонує закрити списки корупціонерів

Вівторок, 26 лютого 2013, 11:52

Дані про людей, які скоїли корупційні правопорушення мають бути закритими.

Про це в інтерв'ю "Урядовому кур'єру" заявив міністр юстиції Олександр Лавринович.

"У жодній країні світу не існує таких відкритих відомостей. У нас працює реєстр судових рішень - він відкритий. Але загальний доступ до текстів судових рішень забезпечується лише за умови нерозголошення відомостей, що дають можливість ідентифікувати фізичну особу. Тобто там не знайдете жодних прізвищ", - сказав Лавринович.

Міністр зауважив, що Єдиний держреєстр осіб, які вчинили корупційні правопорушення, "за правовою природою є базою персональних даних, тобто підпадає під чинність положень закону "Про захист персональних даних".

Реклама:

"Він передбачає, що персональні дані - інформація з обмеженим доступом. Але навіть якби такого закону не було, вважаю, що не можна ці дані розголошувати", - додав Лавринович.

"Людина, яка скоїла корупційне правопорушення, зі своїм гріхом повинна не просто жити все життя, вона вже має багато обмежень. Якщо людина є в цьому реєстрі, то вона ніколи не працюватиме на державній службі чи в органах місцевого самоврядування. Адже дані з нього обов’язкові під час спецперевірок, і ми їх постійно надаємо відповідним органам", - додав Лавринович

Нагадаємо, Україна за рівнем сприйняття корупції посідає 144-е з 176-ти місць в рейтингу міжнародної неурядової організації Transparency International.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: