"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Угоду з Chevron підпишуть через 2 місяці

Вівторок, 26 лютого 2013, 11:29

Кабмін знайшов порозуміння з Львівською та Івано-Франківською обласними радами за угодою про розподіл продукції з Chevron в рамках розробки Олеської площі.

Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів Олег Проскуряков в ході 4-ї Щорічної конференції інституту "Український енергетичний форум", передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми вийшли на порозуміння з органами місцевого самоврядування з тим площам, на яких буде працювати Chevron", - сказав він.

Міністр додав, що уряд планує підписати УРП з Chevron протягом двох місяців, а перша свердловина в рамках проекту може бути закладена вже до кінця року.

Реклама:

Проскуряков зазначив, що протягом півроку також планується вийти на підписання угоди по Скіфській площі (шельф Чорного моря) з міжнародним консорціумом на чолі Exxon Mobil.

У поточному році планується провести конкурси на укладення УРП по Слобожанській площі і повторний конкурс з Фороської площі.

Як повідомлялося, раніше міністр екології Едуард Ставицький заявляв, що Україна планує підписання угоди про розподіл продукції із компанією Chevron щодо розробки Олеської площі наприкінці жовтня - на початку листопада 2012 року.

Нещодавно уряд збільшив термін укладення угод про розподіл продукції з компаніями Chevron і Shell на 40 днів.

Нагадаємо, Chevron та Shell було визначено переможцями конкурсів на початку травня 2012 року, консорціум ExxonMobil (40%), Shell (35%), OMV (15%) та НАК "Надра України" (10%) - у середині серпня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!