Влада Києва вирішила відновити земельні аукціони

Вівторок, 26 лютого 2013, 09:24

Департамент земельних ресурсів КМДА готує до продажу на аукціоні 12 земельних ділянок загальною площею близько 4,2 га окремими лотами.

Про це пише "Комерсант-Україна" з посиланням на директора департаменту Віктора Петрука.

"Ці земельні ділянки відпрацьовані кілька років тому. Ми погодили це з архітекторами, без яких ми не змогли б прийняти рішення", - заявив Петрук.

За його словами, вже проведено експертну грошову оцінку майданчиків. Стартову ціну та умови продажу по кожному з лотів визначить Київрада.

Реклама:

У департаменті почали готувати документи для продажу ще 18 ділянок загальною площею 34 га в Голосіївському, Дарницькому, Деснянському, Дніпровському, Оболонському, Солом'янському та Святошинському районах.

"Торги планується почати в травні. Після цього ми хочемо проводити їх хоча б раз на тиждень", - розповів Петрук.

Як пояснили в департаменті, з 2007 по 2012 рік земельні аукціони в столиці не проводилися, оскільки Земельний кодекс не передбачав необхідної законодавчої процедури.

На аукціонах, які проводилися з 2003 по 2007 рік, було продано 14 земельних ділянок загальною площею 113,63 га на суму понад 1 млрд гривень, говориться в повідомленні.

Керівник експертно-аналітичної групи з проблем ринку землі Ради підприємців при Кабінеті міністрів Віктор Кобилянський підкреслив, що торги можуть бути успішними, якщо перелік ділянок буде збільшений з урахуванням заявок, що надійшли.

Втім, заступник голови Держагентства земельних ресурсів Євген Бердніков підкреслив, що з середини минулого року стартова ціна встановлюється за результатами експертної оцінки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: