"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Регіонал" пропонує врегулювати інтернет-торгівлю алкоголем

Понеділок, 25 лютого 2013, 17:06

Депутат "регіонал" Ігор Циркін пропонує парламенту врегулювати інтернет-торгівлю алкогольними напоями.

Про це йдеться у законопроекті №2374, що зареєстрований у Верховні раді 22 лютого 2013 року.

Законопроект передбачає визначення в чинному законодавстві порядку та особливостей інтернет-торгівлі алкогольними напоями.

"Законодавчі положення, щодо запровадження торгівлі алкогольними напоями за допомогою мережі інтернет не обмежують існуючих заборон продажу такої продукції особам, які не досягли 18 років та не скасовують існуючої відповідальності за порушення правил торгівлі алкогольними напоями", - сказано у пояснювальній записці.

Реклама:

Законопроект встановлює додаткові обов’язки для суб'єктів господарювання, розширює визначення місця торгівлі та визначає особливості торгівлі алкогольними напоями за допомогою інтернет-торгівлі.

"Прийняття закону дозволить законодавчо регламентувати процедуру торгівлі алкогольними напоями через мережу інтернет, встановити держконтроль за якістю таких товарів та призведе до повернення у правове поле госпдіяльності окремих суб’єктів господарювання зі сплатою відповідних податків до держбюджету", - сказано у пояснювальній записці.

Інтернет-магазини будуть зобов'язані отримати ліцензію на здійснення торгівлі алкогольними напоями, а в заяві на видачу ліцензії потрібно буде вказати перелік електронних контрольно-касових апаратів, а також адресу офісного приміщення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!