ЄС обіцяє підтримку у модернiзацiї української труби

Понеділок, 25 лютого 2013, 16:09

Україна залишається важливим транзитним партнером, а ЄС i надалi пiдтримуватиме модернiзацiю української газотранспортної системи.

Про це йдеться у спiльнiй заявi лiдерiв ЄС та України, ухваленiй за пiдсумками самiту Україна-ЄС, який вiдбувся 25 лютого 2013 року у Брюсселi, передає "Інтерфакс-Україна".

Українську сторону представляв президент Вiктор Янукович, європейську - президент Ради ЄС Герман ван Ромпей i президент Єврокомiсiї Жозе Мануель Баррозу.

"ЄС продовжуватиме свою пiдтримку модернiзацiї української ГТС як ключової частини європейської мережi та пiдтримуватиме Україну в iнтенсифiкацiї дiалогу з мiжнародними фiнансовими iнституцiями щодо надання першої позики для реалiзацiї першочергового проекту з транзиту газу (реконструкцiя споруд газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород)", - йдеться в заявi.

Реклама:

Крiм того, сторони зазначили, що нещодавнi iнвестицiї європейських енергетичних компанiй в Україну було оцiнено як позитивний факт у контекстi з'єднання України з європейським ринком.

"Лiдери схвалили прогрес України у виконаннi зобов'язань вiдповiдно до договору про заснування Енергетичного спiвтовариства та визнали необхiднiсть подальших зусиль для виконання всiх зобов'язань", - констатували керiвники ЄС та України.

У зв'язку з цим зазначається, що сторони погодились "i надалi пiдтримувати Енергетичне спiвтовариство, що дiє на засадах солiдарностi та взаємної вигоди".

Як повідомлялося, президент Віктор Янукович в ході прямого телеефіру "Діалог з країною" заявив, що не розуміє навіщо Україні Енергетичне співтовариство.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: