"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Доходи металургійної імперії Ахметова впали через Європу та Азію

Понеділок, 25 лютого 2013, 15:49

Найбільший в Україні виробник металу "Метінвест" Ріната Ахметова знизив прибуток на тлі падіння попиту в Європі і Азії і конкуренції з російськими експортерами.

Чистий прибуток холдингу впав у 2012 році на 76% до 454 млн доларів, говориться в повідомленні компанії з посиланням на попередні консолідовані підсумки, підготовлені за міжнародними стандартами звітності, пише Reuters.

Консолідована виручка групи "Метінвест" в 2012 році знизилася на 11% до 12,565 млрд доларів.

"Зниження консолідованої виручки стало результатом падіння виручки металургійного дивізіону і гірничодобувного дивізіону на 12% і 10%, відповідно", - повідомила компанія.

Реклама:

Скорочення продажів і прибутку "Метінвест" пов'язує з несприятливою ціновою ситуацією і низькою купівельною активністю на ключових європейському та азіатському ринках.

"Продажі плоского прокату здійснювалися в умовах несприятливої ​​ринкової кон'юнктури і стабільно низької споживчої активності", - йдеться в повідомленні "Метінвесту".

"Ринок знаходився під впливом жорсткої конкуренції між постачальниками з Росії та України через зниження попиту з боку Європейського союзу".

Нагадаємо, "Метінвест" включає металургійні та гірничорудні підприємства, розташовані в Україні, в країнах Європи і в США.

Групі Ахметова СКМ належить 71,25% акцій холдингу, а 23,75% - "Смарт-холдингу" Вадима Новинського.

У грудні 2012 року року "Метінвест" залучив передекспортне фінансування на суму 300 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: