Компанія Ахметова може знеструмити столичне метро за борги

Понеділок, 25 лютого 2013, 14:37

"Київенерго" попередило юридичних осіб-боржників про відключення електроенергії у випадку непогашення боргів, які вони накопичили.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Як зазначається, станом на 21 лютого, загальна заборгованість всіх споживачів включно з населенням за електроенергію перед "Київенерго" склала 836,9 млн гривень.

Найбільші борги у розмірі 499,6 млн гривень накопичили загалом підприємства і організації житлово-комунального господарства та міського транспорту.

Реклама:

Борги установ, які фінансуються з державного бюджету, становлять 35,8 млн гривень, з міського та районного бюджетів - 37,4 млн гривень. Борги промислових підприємств сягнули 101,9 млн гривень.

"Попередження про відключення отримали підприємства та організації, які фінансуються з бюджетів різних рівнів, а також ті установи, які їх фінансують. Зокрема, вже попереджені комунальні підприємства "Київський метрополітен" (оперативний борг на 25 лютого - 8,5 млн гривень), "Київміськсвітло" (оперативний борг на 25 лютого - 13 млн гривень), районні управління освіти, органи місцевої та державної влади", - йдеться у повідомленні.

Компанія веде постійну роботу з боржниками, вдаючись до вимушеного відключення

Попередження про відключення згідно з ПКЕЕ Компанія направляє споживачам-боржникам мінімум за 3 робочих дні до запланованого дня відключення, повідомляє прес-служба.

"Від своєчасних платежів залежить надійність енергопостачання кожного клієнта. Адже це дозволяє Компанії реінвестувати отримані кошти в модернізацію обладнання для підвищення якості послуг, вчасно розраховуватися з ДП "Енергоринок" за куповану електроенергію і з НАК "Нафтогаз України" за газ, що  використовується для виробництва електроенергії", - підкреслила заступник директора структурного відокремленого підрозділу "Київські електричні мережі" "Київенерго" Ганна Фурсова.

Як відомо, енергохолдинг "ДТЕК" олігарха Ріната Ахметова володіє 72,33% акцій "Київенерго".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!