"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Путін встановив граничну планку зростання тарифів ЖКГ

Понеділок, 25 лютого 2013, 14:27

Президент РФ Володимир Путін доручив уряду зупинити неконтрольоване зростання тарифів на ЖКГ і встановити граничну планку - 6% на рік у середньому по країні.

Про це пишуть "Вести".

"Платіж повинен бути економічно обґрунтованим і соціально справедливим. І з ними потрібно розібратися. Звичайно, за них послуги потрібно платити, якщо вони опалюються, якщо це економічно обгрунтована міра і соціально справедлива.

А коли люди бачать, що там немає справедливості, а є тільки злодійство і чванство чиновників, то оцінка всієї роботи і муніципалітетів і республік, влади і крайових і федеральних буде відповідною і правильною. Прошу якнайшвидше тут порядок навести", - заявив Путін.

Реклама:

За його словами, в окремих випадках платіж може бути незначно вище, "але в цілому орієнтир буде залишатися єдиним - це 6% в середньому по країні і по році".

Путін доручив уряду протягом тижня визначити економічно обгрунтований і соціально справедливий розмір платежів на послуги ЖКГ.

"Я вважаю, потрібно зробити все для того, щоб ситуацію виправити і не змушувати людей платити такі абсолютно необгрунтовані суми. Економічний підхід не може розглядатися окремо від питань соціального характеру", - заявив президент.

Президент зажадав "навести порядок, і якомога швидше", за його словами, потрібно "вибудувати таку систему платежів, яка б не била б людей як обухом по голові".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: