Франція попросила у ЄС рік на відновлення бюджетної стабільності

Понеділок, 25 лютого 2013, 10:13

Міністр фінансів Франції П'єр Московісі звернувся до Брюсселю з проханням дати його країні ще рік, щоб виконати нормативні вимоги Євросоюзу про допустимий рівень бюджетного дефіциту.

Про це передає "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Financial Times.

За словами міністра, цього року додаткові заходи економії не будуть доцільними на тлі поглиблення рецесії в єврозоні та спаду в самій Франції.

22 лютого Єврокомісія оприлюднила несподівано слабкий прогноз для єврозони: ВВП знизиться на 0,3% цього року, а не збільшиться на 0,1%, як передбачалося в листопаді. Оцінка темпів зростання для Франції погіршена з 0,4% до 0,1%.

Реклама:

Згідно з повідомленням, Франція обіцяла ЄС знизити бюджетний дефіцит до 3% ВВП в 2013 році, проте в новому прогнозі Єврокомісії цей показник оцінюється в 3,7% ВВП.

Заступник голови Єврокомісії Оллі Рен, який відповідає за економічну політику ЄС, дав зрозуміти, що він готовий надати Франції додатковий час для відновлення бюджетної стабільності.

Однак, враховуючи той факт, що держборг Франції вже перевищив 90% ВВП, Парижу слід продовжити лібералізацію економіки з метою відновлення її зростання, зазначив Рен.

Без належних структурних реформ дефіцит бюджету Франції зросте до 3,9% ВВП в наступному році, вважають у Брюсселі.

Президент Франції Франсуа Олланд доручив уряду підготувати план економії ще 60 млрд євро за 5 років. За словами Московісі, вже узгоджені заходи, які допоможуть знизити бюджетний дефіцит Франції до 3% ВВП у 2014 році

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!