Кожен п'ятий українець змушений підробляти - опитування

Неділя, 24 лютого 2013, 15:43

Дві третини українців (64%) перебувають у пошуку додаткового доходу, а 12% опитаних на даний момент не можуть похвалитися наявністю постійного доходу, але підробляють час від часу.

Про це свідчать дані опитування, проведеного порталом rabota.ua на початку лютого, передає UBR.

Так, переважна кількість респондентів (77%) присвячують додаткову підроблянню частину вільного часу, але не постійно, а періодично. Для кожного п'ятого українця підробіток - це не певне заняття у вільний від основної роботи час, а рівноцінна їй діяльність. 14% українців отримують додатковий дохід від банківських вкладів, а 6% - від здачі в оренду житла.

Так, в основі додаткового доходу більшості респондентів (55%) лежать професійні знання, і лише кожен десятий українець підробляє фізичною працею. 16% українців у своєму підроблянні використовують в основному комунікативні якості, а для 14% - це реалізація особистих інтересів і захоплень.

Реклама:

Опитування також показало, що на пошук додаткового доходу українців підштовхує не що інше, як фінансова необхідність (44%). Ще 21% опитаних пояснили поєднання декількох робіт можливостями, які надає одержана ними освіта. У 18% випадків підробіток українців на пряму пов'язаний з їх хобі, а в 13% - з наявністю вільних коштів, обіг яких і приносить прибуток.

Також у ході опитування з'ясувалося, що кожен восьмий українець витрачає на отримання додаткових до основного доходу засобів понад 20 годин на тиждень і не поспішає повідомляти про додатковий дохід на своєму основному робочому місці.

Разом з тим, тільки третина українців вважає за потрібне розповісти цю інформацію своїм колегам, причому 24% з них розповідали про неї скоріше як про своє захоплення, що приносить дохід, а 17% українців навмисно приховують таку інформацію від керівництва та колег.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!