Німецький міністр запропонував роздати продукти зі скандальною кониною бідним

Неділя, 24 лютого 2013, 15:20

Міністр економічного співробітництва та розвитку Німеччини Дірк Нібель запропонував віддати бідним м'ясопродукти, у яких була виявлена ​​конина.

Про це пише "Лєнта.ру" з посиланням на BBC News.

Як повідомляється, Нібель нагадав, що у світі голодують близько 800 мільйонів чоловік.

"Навіть у Німеччині, на жаль, є люди у яких не вистачає грошей на їжу, - заявив міністр. - Я вважаю, що ми не можемо собі дозволити просто викидати хорошу їжу".

Реклама:

За словами Нібеля, його ідею роздавати м'ясопродукти з кониною незаможним вже підтримала правляча Християнсько-демократична партія. У свою чергу, німецька опозиція вже назвала цю пропозицію "абсурдною" і тако, що ображає бідних жителів країни.

На підтримку ідеї Нібеля висловилася Євангельська церква Німеччини, що об'єднує близько 20 протестантських церков.

"Викидати їжу, яку можна вживати без ризику для здоров'я, також погано, як неправильно маркувати продукцію", - заявили представники EKD.

Як відомо, в середині січня 2013 року в Великобританії в декількох найменуваннях напівфабрикатів була виявлена ​​конина, хоча виробники стверджували, що до складу їх продукції входить яловичина. Пізніше продукти з кониною, були виявлені і в ряді європейських країн, у тому числі в Німеччині. Продукти з кониною були вилучені з продажу.

В рамках розслідування скандалу з кониною у Великобританії були затримані троє підозрюваних в помилковій маркіровці продукції. У Франції влада призупинила роботу компанії Spanghero, яку запідозрили в тому, що вона навмисно продавала кінське м'ясо, яке надходить із-за меж країни, під виглядом яловичого.

Французькі м'ясопереробні підприємства заявили, що переходять на використання яловичини, виробленої суто на території країни. Президент Франції Франсуа Олланд, в свою чергу, заявив, що буде домагатися того, щоб виробники м'ясопродуктів в обов'язковому порядку вказували країну походження сировини.

Очікується, що маркування м'яса по країні походження і поліпшення системи контролю м'ясної продукції стануть одними з основних тем на зустрічі міністрів сільського господарства країн ЄС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!