Білий дім готується до "бюджетного обриву"

Неділя, 24 лютого 2013, 10:47

Президент США Барак Обама 21 лютого дав зрозуміти, що за час який залишився до 1 березня, можливо, не вдасться досягти угоди про бюджет для запобігання "фіскального обриву".

Очевидно, що Білий дім готується до можливого провалу переговорів, відзначає BFM.ru.

В результаті секвестру в 2013 фінансовому році видаткові статті, у тому числі оборонні, будуть скорочені в сукупності з 1,043 трлн доларів до 974 млрд доларів.

Республіканці, які мають більшість у Палаті представників, пропонують скорочувати витрати адресно. Вони рішуче проти пропозицій Обами коректувати дефіцит за рахунок скасування податкових пільг.

Реклама:

Демократи ж пропонують програму обсягом 110 млрд доларів, що включає не тільки економію, а й підвищення податків.

Адміністрація Обами, в свою чергу, попереджає, що без бюджетного компромісу після стиснення фінансування економіка може втратити 750 тис робочих місць, крім того, позначиться це і на держпослугах, роботі правоохоронних органів, диспетчерських служб.

Якщо до 1 березня не буде домовленості щодо бюджету (а її досягнення вже здається малоймовірним), наступний критичний момент і чергова битва за бюджет очікується 27 березня, коли закінчується термін тимчасових асигнувань на фінансування держадміністрації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!