Україна хоче продати зброї на мільярд доларів

Субота, 23 лютого 2013, 15:24

Україна у 2013 році хоче продати зброї на мільярд доларів.

Але конкурувати зі світовими лідерами може лише за рахунок низької ціни, передає "Український Бізнес Ресурс".

За словами експертів, країни скорочують оборонні бюджети, а виробники зброї уперше за 20 років фіксують зниження доходів.

Україна робить ставку на ракети. На виставці військової техніки IDEX-2013 в Об’єднаних Арабських Еміратах наша держава розраховує продати високоточну зброю.

Реклама:

Передусім - протитанкові ракети - Скіф та Бар’єр.

Ними вже зацікавились у Латинській Америці та Південно-Східній Азії. Утім, хто саме потенційні покупці, в "Укрспецекпорті" не кажуть.

Учасники міжнародної виставки помітили і українські танки.

Найпопулярніша модель - БТР-4ВМ. Серед його переваг - здатність адаптуватися до заміни вузлів на будь-який смак замовника.

На бронетранспортер можна встановити імпортні шини, броню, двигун чи коробку передач. У березні чергову партію БТРів - 40 одиниць - готовий купити Ірак.

Гібрид українсько-бельгійського виробництва БТР- 3Е1 з інстальованим модулем відповідає вимогам НАТО.

Бротенстраспортер планують поставити на конвеєр Київського бронетанкового заводу.

Скооперувавшись із європейцями, Україна має за мету вийти на ринки Південної Америки та Близького Сходу.

" Коли маєш справу з Близьким Сходом, ви знаєте, що там хабар.. Афганістан, Ірак, Іран, це розповсюджене явище. Може мова йти й про мільйони доларів", - сказав незалежний експерт з військової техніки Анатолій Павленко.

Як повідомлялося, Судан може придбати п'ять українських літаків Ан-148/158 і Ан-74 виробництва ДП "Антонов" на суму більше 100 млн доларів.

Нагадаємо, в Казахстані за підозрою в дачі великого хабара (200 тисяч доларів) затримано двох високопоставлених співробітників "Укрспецекспорту".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: