В лютому українці кинулися реєструвати нерухоме майно

Субота, 23 лютого 2013, 13:55

За перші три тижні лютого 2013 року кількість вторинної реєстрації нерухомого майна в Україні збільшилася майже на 180%.

Про це заявив міністр юстиції Олександр Лавринович, коментуючи роботу нотаріусів з 1 січня 2013 року як держреєстраторів речових прав на нерухоме майно, йдеться у повідомленні Мін‘юсту.

"Зокрема, протягом трьох тижнів лютого, порівняно з періодом 2-27 січня 2013 року, кількість реєстрацій нотаріусами заяв, пов‘язаних з державною реєстрацією прав на нерухоме майно, збільшилась на 171%", - сказано у повідомленні.

У відомстві повідомили, що кількість реєстрацій нотаріусами прав власності на нерухоме майно збільшилася на 179%, а кількість реєстрацій нотаріусами інших речових прав, обтяжень зросла на 180%.

Реклама:

Як відомо, з 1 січня 2013 року нотаріуси розпочали виконувати функції державних реєстраторів речових прав на нерухоме майно.

Зокрема, на нотаріусів покладено повноваження так званої "вторинної" реєстрації нерухомості, тобто реєстрації переходу права власності на нерухоме майно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: