У Росії заборонили іноземним банкам відкривати філії

Субота, 23 лютого 2013, 12:34

Держдума Росії прийняла в третьому читанні поправки, які забороняють іноземним банкам відкривати на території РФ свої філії.

Про це повідомляється в картці документа на сайті автоматизованої системи забезпечення законодавчої діяльності, передає "Лєнта.ру".

Відповідно до законопроекту, поняття "філії" виключено з другої статті федерального закону "Про банки і банківську діяльність".

Крім цього "філії" виключені зі статей про державну реєстрацію банків з закордонними інвестиціями та про додаткові вимоги до їх установи і роботи.

Реклама:

Зараз в Росії можуть працювати філії, представництва та дочірні структури закордонних фінансових організацій. При цьому філії не підпадають під юрисдикцію РФ, в тому числі під нагляд російських регуляторів банківського ринку.

У пояснювальній записці до законопроекту відзначається, що філії також не зобов'язані звітувати перед ЦБ РФ і за МСФЗ (міжнародні стандарти фінансової звітності), і по РСБУ (російські стандарти бухгалтерської звітності). Крім цього, вони не зобов'язані виконувати норми резервування.

В даний час в РФ не зареєстровано жодної філії іноземного банку. Як уточнює Banki.ru, єдина філія іноземної фінорганізації в Росії кілька років тому була перетворена в дочірній банк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!