Італійці вимагають від України мільйони за порушення угоди

П'ятниця, 22 лютого 2013, 14:43

Італійські компанії Тоrnо Global Contractinq SPA і Beta Funding SRL звернулися в Міжнародну торгову палату з проханням розібратися в ситуації, що склалася в їх ділових взаєминах з Мінтрансом України та "Укравтодором".

Про це повідомляється в проспекті емісії українських єврооблігацій, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляється, компанії у своєму зверненні стверджують, що Мінтранс і "Укравтодор" порушили умови генеральної угоди про співпрацю в реконструкції і експлуатації автомобільної дороги М-05 Київ - Одеса, яку було укладено 8 жовтня 2003 року. Загальна сума претензій складає 47 млн ​​євро.

"Крім того, в проспекті емісії зазначається, що в ході зустрічі сторін спору 26 вересня 2012 було прийнято рішення про те, що міністерство і "Укравтодор" проінформують уряд про ситуацію і можливі дії у цій справі", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Станом на 23 січня ці дії розглядалися в Кабміні.

Однак, як повідомили агентству в "Укравтодорі", на сьогоднішній день Кабмін не розглянув питання мирного врегулювання спору між міністерством, "Укравтодором" і італійськими компаніями, щодо невиконання українською стороною генеральної угоди.

"Однак насправді позов стосується проекту, який так і не був реалізований італійською стороною - Тоrnо Global Contractinq SPA, і основна частина грошових вимог не підтверджена документально", - відзначили в "Укравтодорі".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: