Суд дозволив віргінському офшору захопити 2 гектари у Києві

П'ятниця, 22 лютого 2013, 09:52

Вищий госпсуд відмовився задовільнити позов прокуратури, яка вимагала стягнути з ТОВ "Ділайс" 1,1 млн гривень шкоди за самовільне використання 2,1 га у Дарницькому районі Києва.

Ця фірма у 2003 році за рішенням Київради отримала в оренду на 25 років 7,3 га на перетині просп. Григоренка та вул. Колекторної для будівництва торгово-розважального комплексу, пишуть "Наші гроші".

Його відкриття заплановане на першу половину 2013 року.

У січні-лютому 2012 року представники КМДА і Держкомзему провели перевірку і виявили, що "Ділайс" самовільно зайняв 2,1 га, які прилягають до раніше виділеної фірмі ділянки.

Реклама:

На цій території підприємці розмістили будівельні матеріали, техніку і споруди для будівельників, огородивши це все парканом.

"Ділайс" у суді пояснив, що на прохання Дарницької райдержадміністрації за власні кошти очистив від сміття обидві земельні ділянки.

А задля "підтримання належного санітарного стану" фірма обнесла їх парканом.

У 2010 році "Ділайс" звернувся до Київради з проханням виділити йому ділянку, яку озеленить і відкриє для загального користування.

Фірма заявила, що отримала дозвіл міськради (№Д-5305) на розробку проекту землеустрою цих 2,1 га, який 31 січня 2011 року погодило Головне управління земельних ресурсів Київради.

При цьому прокуратура стверджує, що до Головуправління цей проект не надходив.

Разом з тим, відповідно до витягу з бази даних Державного земельного кадастру станом на 1 березня 2012 року, ділянка площею 2,1 га перебувала на стадії розроблення оформлення прав оренди на 5 років (землекористувач ТОВ "Ділайс").

Cуди відхилили позов прокуратури. Вони не визнали акти перевірки ділянки належними доказами, оскільки ті були складені з порушеннями: їх склали без присутності уповноваженої особи "Ділайса", а також не були видані наказ та посвідчення на проведення перевірки.

Більше того, фірма в суді заявила, що не отримала надіслані їй документи про проведену перевірку.

Власником ТОВ "Ділайс" через ланцюжок кіпрських фірм "Meltaco trading" і "Depaktia holdings" є офшор "Foller International Corp" з Тортоли (Британські Віргінські острови).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: